Bio

Economista marxista, educador i…

Música

…despistat guitarrista autodidacta, és tb ex-vocalista de la banda de hatecore metal Batzak, des del 2004 és MC, productor i arranjador a la banda de rap At Versaris, la primera banda nacional que en aquest gènere obté reconeixement de públic i crítica -qui és la crítica?- utilitzant com a llengua normalitzada i habitual el català. Després del primer llarga durada “Va amb nosaltres” (Propaganda-pel-fet, 2007), del qual n’és productor i guitarrista, i de l’EP solidari amb la lluita dels treballadors de TMB “La vida són dos dies” (autoedició solidària, 2008), el 2009 arriba com el de la confirmació del projecte musical amb l’obtenció del premi per votació popular a millor disc de 2009 de la modalitat de pop-rock per la Revista Enderrock. En aquest cas s’encarrega de la composició i producció instrumental de bona part del disc, i comparteix les tasques de mescla amb el dj i productor de 7notas, 7colores, Dive Diboso. Ha col·laborat musicalment amb bandes com Answer, Katarrama Stuma, KOP o La magna método i ha coproduït la banda sonora del documental “BCN, Thematic Park”i de la pel·lícula sobre gentrificació “NO-RES”.

Ha participat en més de 300 concerts, alguns d’ells als principals esdeveniments musicals de Barcelona com l’Hipnotik Festival, el Grec o el Cruïlla BCN, així com del Senglar Rock de Lleida, El Mercat de Música Viva de Vic o el Festival Cruïlla de Cultures de Mataró i ha visitat també els EUA (Nova York, Hip hop Global throwdown, Austin, SXSW, Houston…) i també a Palestina (de Brigada amb la Xarxa d’Enllaç amb Palestina), Euskal Herria, Suècia (Estocolm), Itàlia (Roma), França (Marsella, Cahors, Castres, Tolosa, Albi…) o Galiza.

A partir de la primavera de 2010 At Versaris engega juntament amb la banda de jazz-rock Asstrio una gira, “At Versaris i Asstrio, per principis elegants”, que s’allarga fins al març de 2011 per l’immillorable rebuda de la crítica i el públic i culmina amb l’edició d’un CD/DVD del darrer directe enregistrat a la Sala Stroika. El 2013 publiquen un EP, “No Fear” (Propaganda-pel-fet, 2013), en el qual destaca la col·laboració de Invincible de Detroit i que posen a disposició en lliure descàrrega des de la seva web.

Publicacions

El 2014 publica “Fre d’Emergència“, un llibre amb l’amic Josep Manel Busqueta sobre la crisi del capitalisme que nega la possibilitat d’una sortida reformista a l’actual crisi econòmica capitalista.

El 2014 publica “La PAH com a eina contra el capitalisme. Virtuts i riscos” al llibre Perspectives d’Espai Fàbrica.

El 2016 publica una trilogia a Sentit Crític amb Ivan Gordillo i Josep Manel Busqueta titulada “La indepedència de Catalunya en un capitalisme ingestionable”. (i II, i III)

El 2017 publica el llibre (co-autoria col·lectiva) “Sobiranies. Una proposta contra el capitalisme“.

El 2020 publica el llibre “El rap a l’aula. Aprenentatges d’una revolució en marxa” (Rosa Sensat).

Docència

Ha impartit classes i/o conferències al Màster de Comunicació de la UAB, al Grau d’Educació de la UDG, a l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, al Grup de recerca LiCETC de la Universitat de la Illes Balears (Departament de Filologia Catalana i Lingüística General) i a l’Institut de Recerca Educativa de la UDG.

Militància

En el terreny polític i associatiu, és co-fundador el 2000 de la revista (i Associació Cultural homònima) Ordint la Trama, del consell redactor de la qual forma part durant cinc anys. Ha estat militant de La Drecera, del Moviment Popular de Sabadell així com corresponsal del Vallès Occidental del Setmanari Directa i membre dels Serveis Informatius Populars de Sabadell, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sabadell, i impulsor i membre de Crida per Sabadell. Avui aprèn tant com pot dels mestres del Seminari d’Economia Crítica Taifa, al grup d’estudi de marxisme i acompanyant un grup de lectura de El Capital de Marx.

Ha estat columnista a La Directa i col·laborador des de 2016 de El Matí de Catalunya Ràdio.

El 2013 va participar a la Conferència “Crisi de règims i moviments socials emergents” a la NTUA d’Atenes. El mateix any va participar també a la trobada d’Attac a Oslo sobre la crisi als països del sud d’Europa, representant també en aquest cas la PAH. El 2014 va assistir al “Primer congrés Cubà-Iberoamericà” a la Universitat de l’Habana, sobre “La crítica de Marx al capitalisme d’ahir i avui”.

Discografia

  • BatzakNunca tan pocos robaron tanto a tantos (Propaganda pel fet!, 2000)
  • Batzak: La nostra pròpia força (Autoedició, 2003)
  • At VersarisVa amb nosaltres (Propaganda pel fet!, 2007)
  • At Versaris: La vida són 2 dies (Propaganda pel fet!, 2008)
  • At Versaris: A cada passa (Propaganda pel fet!, 2009)
  • At Versaris: Per principis elegants (Propaganda pel fet!, 2011)
  • At Versaris: No Fear (Propaganda pel fet!, 2013)
(Visited 172 times, 1 visits today)