Entrevista a Pau Llonch, economista, educador i activista

Ens trobem a l’acabada d’estrenar redacció del Social.cat, uns dies abans de la revetlla de Sant Joan. Tot i estar assegut a un sofà, el Pau no s’està quiet i agita les mans amb molta intensitat en l’aire, al mateix temps que comença a citar tots els seus referents al món de l’educació i la psicologia (Vigotski, Del Río, David Bueno, etc.). Per la forma que es mou mentre parla sembla que estigui improvisant uns versos dalt d’un escenari, més que fent una entrevista. Aquest flow a l’hora d’expressar-se, com ell li diu, és el que intenta transmetre al seu alumnat als tallers que fa juntament amb el seu equip d’educadores: la Bittah, el Fetitxe 13 i el Vazili.

La seva experiència personal, tant a l’estudi de gravació com a l’aula, li ha ensenyat que el rap i l’art en general són eines privilegiades per permetre que l’alumnat s’expressi i, per tant, per tractar temes com la llibertat d’expressió, el racisme o el sexisme. “Només a través de l’art o de les diferents formes de creativitat es poden tractar aquests temes a l’aula”, assegura el Pau, amb qui intentem esbrinar quins són els reptes per promoure la reflexió crítica a l’aula i donar eines a l’alumnat per poder prendre millors decisions a la seva vida. Tot això a ritme de hip-hop.

Llegeix l’entrevista completa aquí.

(Visited 720 times, 1 visits today)