Colar-se al metro (Resposta a Eduard Voltas)

“Keynes era un liberal de tomo y lomo, y hoy en día la mayoría de los liberales son liberales y a la vez keynesianos (como el propio Keynes, por cierto) –y no liberales antikeynesianos, como los dogmáticos ultraliberales que sólo existen en la imaginación o, como mucho, en la forma material que representan, omnipresentemente, los casi dos únicos individuos que forman esta especie: Carlos Rodríguez Brauny Federico Jiménez Losantos–, que defienden un catecismo ultraliberal en el que ni ellos mismos creen”.

Diego Guerrero, a “Economía no liberal para liberales i no liberales”.

Fa uns dies l’editor de Time Out Barcelona, Eduard Voltas, va escriure “Colar-se al metro”, un breu article on sortia al pas de les crítiques rebudes a Twitter per una piulada on confessava, més o menys literalment -no l’he trobada- que se li quedava “cara de gilipolles quan algú saltava el torn davant seu”. Disculpa, Eduard, si no la cito literalment. I per ser operatius i francs, deixa’m que escrigui en estil directe i 2a persona. Em vas fer saber que et referies a mi quan deies:

“…com que també m’ha replicat gent que no insultava, que no s’amagava darrere d’un perfil fals i que semblava tenir ganes de parlar-ne seriosament”

Així que, amb una mica de retard -comprendràs que no era una prioritat ni una urgència fer-ho amb tantes coses per enllestir- recullo el guant. Per intercanviar anàlisis diferents des del respecte. No perquè em sembli un tema en l’àmbit concret dels més rellevants, sinó com una oportunitat per confrontar dues visions del què és l’Estat segons les dues tradicions político-econòmiques concretes -crec- aquí en disputa: Això és, l’esquerra keynesiana que es reivindica socialdemòcrata en el terreny polític (tu, o almenys això suen els teus textos i pulades) i l’esquerra anticapitalista, i marxista en el meu cas.

SEGUEIX LLEGINT L’ARTICLE A MEDIUM

 

(Visited 17 times, 1 visits today)