[Lluita teòrica] Recomanacions per l’estiu

Dèiem que cal situar la lluita teòrica i la formació a l’alçada de la lluita política i econòmica. Ens trobem sovint, així, amb la necessitat d’escollir bé aquells textos o llibres que recomanem a la gent, especialment als més joves o poc iniciats. Aquí va un recopilació de recomanacions que he pogut llegir i estudiar els darrers mesos, especialment gràcies al mestratge i orientació del Xabier Gràcia, company a @seminari_taifa i editor de la web www.marxismocritico.com. Alguns ja els he compartit via twitter durant aquests 2 anys, però m’ha semblat interessant agrupar-los perquè la gradació de dificultat pot ajudar a algú que vulgui seguir un recorregut formatiu similar. Algunes consideracions prèvies:

1- Segons el grau de dificultat dels textos els classificaré amb les etiquetes [BÀSIC], [INICIAT] i [AVANÇAT]. En cada un dels apartats estan classificats de menor a major dificultat, per conformar així una proposta d’intinerari formatiu en cada un dels àmbits teòrics. Per [INICIAT], més que d’una dificultat molt gran, entenc bàsicament que són textos que requereixen d’una aproximació prèvia a les categories bàsiques d’anàlisi marxista. Per [BÀSIC] que no s’entengui en absolut que són lectures menors o prescindibles, sinó que senzillament  -crec- ens hi podrem capbussar sense massa referències prèvies.

2- Segons l’extensió, estan classificats en [ARTICLE] o [LLIBRE].

3- Si no hi ha enllaç -passa bàsicament amb algun dels llibres- és perquè no es troba a internet. Biblioteca o compra. Si no teniu diners per comprar-los contacteu a través de la web i mirarem si jo o algú altre us el pot deixar.

4- La majoria són d’economia, que és en el què he destinat més esforços, tot i que també hi ha textos de filosofia marxista, cultura, etc. De fet, tot els llibres i articles relacionats amb conceptes sovint relacionats amb l’alienació i el fetitxisme els he classificat com a “filosofia” malgrat que molts dels seus autors es sentirien força incòmodes amb aquesta classificació, tractant-se -especialment en el segon cas- de fenòmens econòmics objectius.

5. En breu actualitzaré cada recomanació amb dues línies per situar el contingut de cada un dels textos. Ho comparteixo abans que estigui acabat per si a algú li interessa una proposta avui mateix.

Una abraçada als que destineu dos minuts a passar per aquest espai. Som el què fem, i fem pel què aprenem! Gaudiu de l’estiu.

ECONOMIA MARXISTA

ALTERNATIVES

FILOSOFIA MARXISTA

ALTRES

 

 

(Visited 21 times, 1 visits today)