Els meus antecedents policials: Crònica persecutòria col·lectiva

[quote_left] El dia 23 de maig tenim dos judicis. No paren. En breu anunciarem una campanya de suports (amb un vídeo, un comunicat per les entitats, una proposta de resolució per la Junta de Portaveus de l’Ajuntament…) perquè la policia autonòmica i els seus comandaments a Sabadell ens deixin en pau. Això és només una perspectiva personal. Disculpeu les molèsties… [/quote_left]

No ens agraden els discursos a la defensiva en temes repressius. Ni tampoc els discursos que individualitzen les problemàtiques socials o les seves respostes i resistències. És evident que la PAH de Sabadell té un problema amb els Mossos d’Esquadra. O viceversa. I és col·lectiu. Però crec que després del darrer intent d’imputació a la meva persona pel delicte d’Usurpació i per enèsima vegada per Desobediència i Resistència -amb un altre atestat policial delirant que desmuntaré al final- ve a tomb llistar tots els delictes, faltes i multes que m’han encolomat o intentat encolomar els senyors de la Comissaria de Sabadell. Valoreu vosaltres mateixos. Tot i que estan obligats per les circumstàncies a reconèixer el paper que estem fent des de la PAH amb la problemàtica de l’habitatge, mentre elogien la nostra tasca ens multen i en alguns casos -si sumeu càrrecs i feu una ullada al codi penal- pretenen empresonar-nos. Per això, si volen fer una Taula contra els Desnonaments com van aprovar l’altre dia al Parlament -vam ser-hi per comprovar-ho- i convidar-hi els Mossos d’Esquadra, primer aturin aquesta sagnia judicial i econòmica contra la PAH i els nostres activistes. O a la taula s’hi asseurà Rita. Això no vol ser un article teòric sobre la repressió i el paper de l’estat en el conflicte de classes que ens ha tocat viure. Això és només una llista de la vergonya, entre tantes. Que si no la faig, exploto.

Multes:

1. 3000 euros a pagar amb l’Oriol Sorolla -l’altre gran damnificat a Sabadell per les multes dels Mossos, també portaveu durant molt de temps de PAH Sabadell i també membre del Moviment Popular de Sabadell- El motiu? “ORGANITZAR” la manifestació contra els desnonaments que va ser convocada pel moviment veïnal de la ciutat, la FAIV, la PAH i el MPS. Arguments de l’estil que vaig “treure la pancarta del cotxe a la sortida”, o en el cas de l’Oriol, que va llegir el comunicat al finalitzar la marxa. Amb aquest tipus de multes estan minant la capacitat mobilitizadora de molta gent al territori (Salt, Hospitalet…)

2. Quantia indeterminada però notificada intenció de posar-la. També per “ORGANITZAR” -diuen- una manifestació sense permís, quan ni tan sols va existir. Es tracta de la concentració (sobre la vorera) que es va produir després de l’ocupació del 3r bloc de la PAH de Sabadell per a famílies sense habitatge ni solució. Al final d’aquest article desmunto l’atestat policial on es diu que se’ns ha denunciat per això. Entenem que les multes arribaran en breu altra vegada.

Imputacions i denúncies (delictes i faltes):

  • Setembre 2010. DESOBEDIÈNCIA (faltes) Judici celebrat el mateix mes. ABSOLT.

Em retenen i m’identifiquen en una mobilització contra les ETT’s perquè em diuen reconèixer d’una baralla amb uns neo-nazis a la Festa Major de les Barraques. La jutgessa acaba resolent que jo no hi era -acredito estar en un concert fora de la ciutat- i esbronca els mossos per haver tardat dos mesos en fer una diligència tant mal feta.

  • Gener 2012 . RESISTÈNCIA (delicte). Pendent de judici.

La marxa de reis de la PAH acaba amb una violenta i injustificable actuació dels mossos d’esquadra, que acaben agredint un menor i identificant i denunciant dos companys de la PAH. A mi ni m’intenten identificar ni m’ho demanen en tot el dia (els altres dos companys són seguits fins el CAP per ser identificats. Recordo que per col·locar enganxines a una entitat). Tot i això, meravellosament surto denunciat per un delicte de Resistència. El vídeo és prou explícit amb el què va passar.

  • Maig 2012. COACCIONS, DESORDRES I DANYS (delictes). A jutjats em treuen del procediment.

Recordareu l’operació de detenció de 6 companys de Sabadell pels fets de la Vaga General a Sabadell. Ja vaig explicar només sortir què va passar en el meu cas. No més greu que els de la resta, com sempre. Doncs en nou revés contra els Mossos, des de Jutjats directament decideixen que la meva identificació en el els fets no està acreditada i em treuen de l’expedient. Gràcies per fer-me perdre un dia de feina i passar 7 hores a una cel·la pudent per RES.

  • Octubre de 2012. USURPACIÓ (delicte). A jutjats ni tan sols em citen a declarar. Un nou revés als caps de la comissaria de Sabadell.

Al final de la manifestació (veure vídeo) que va acabar amb l’alliberament del 2n bloc de la PAH de Sabadell per a famílies desonades, els mossos insisteixen en identificar algú com a responsable de la manifestació. Els diem que responsables en som tots. Ens diuen que no té res a veure amb l’ocupació del bloc, que és només per organitzar una manifestació sense demanar permís. I que tampoc ens posaran cap multa. Després d’una negociació en la qual els diem que estem farts que ens cosin a multes i a judicis, decidim entregar la documentació els membres de la comissió de Relacions Externes presents davant del bloc. Els mossos no només falten a la seva paraula de no efectuar cap tipus de diligència sinó que ENS COL·LOQUEN A L’EXPEDIENT del procediment penal per Usurpació. Afortunadament, quan arriba a jutjats, tornen a rebre una clatellada i al procediment només hi consta la persona que identifiquem voluntàriament i que viu encara al bloc.

  • Gener 2013. OCUPACIÓ D’HABITATGE FORA D’HORARI D’ATENCIÓ AL PÚBLIC. Tenim judici amb 27 persones més el proper 23 de maig.

Res a dir. Vaig fer-ho i ho tornaria a fer 365 vegades. Vam aconseguir asseure a Unnim i el lloguer social per l’Ahmed i la seva família després de tres dies tancats a l’oficina. Ho tornaríem a fer. Totes. Ens veiem a jutjats. Tot i això, m’agradaria destacar que també en aquest cas, com vam denunciar, el comissari Guillot va estar negociant amb nosaltres i ens va dir que no efectuaria cap operació sense avisar-nos. Ens va mentir a nosaltres i especialment a la nostra advocada, la Pili Rodríguez.

  • Abril 2013. RESISTÈNCIA O DESOBEDIÈNCIA (faltes, tot i la voluntat de jutjar-ho com a delicte claríssim dels mossos d’esquadra com explico a continuació). Judici pendent, també el proper 23 de maig.

Ocupació del 3r bloc de PAH Sabadell al barri de Gràcies per a 40 famílies. Aquest és el darrer procediment en el qual denuncien també la nostra advocada. Aquí teniu el seu relat dels fets, però l’atestat dels mossos és duríssim i menteix reiteradament amb la clara intenció de forçar un judici per la via penal. L’agent 2261 no hi toca. O hi toca massa. El meu cas és altre cop surrealista perquè no em van identificar -som sempre- i només vaig intercanviar unes paraules amb el responsable de l’operació informant-lo que podien parlar amb l’advocada perquè els informés que el què exigien fer en primera instància (entrar al bloc sense ordre jucial i sense parlar amb ningú) era il·legal. Com a exemple, llisto a continuació les mentides que hem detectat amb la Pili en aquest atestat vergonyós. Si algun periodista el vol complet, el tenim a la seva disposició:

1. “Els agents van preguntar si havien comunicat aquesta manifestació/concentració”: FALS. en cap moment es va parlar de la concentració. Es va desenvolupar a la vorera i, per tant, entra dins del dret de l’art. 21 de la Constitució del dret de reunió pacífica. Ja ens n’estem prou de fer manifestacions sense convocar pel mig del carrer pq ens estan cosint a multes per fer-ho. Després ho detallo.

2. “Essent la resposta negativa” FALS. Si no es parlar no podíem dir que no, i evidentment mai diríem que no, perquè no era cap manifestació.

3. “Els agents van informar de que serien denunciats per aquests fets”: FALS.

4. “Que aquestes persones han manifestat als agents textualment: HEMOS LIBERADO ESTE EDIFICIO”: Absolutament FALS. No sabem parlar al uníson i -ja que hi som- jo no m’he dirigit en la llengua de Cervantes a un mosso en la vida.

5. “Aquestes persones han impedit barrant-lis el pas i cridant consignes”: FALS. Jo ja no hi era i pel què diu la Pili li explicava que en altres ocasions havien actuat sense entrar i els demanava per què canviaven la manera de fer i sense autorització.

6. “Oposant resistència activa”: Absolutament FALS, en cap moment no es va pujar el to de veu al parlar amb ells. Tampoc diuen en què consisteix aquesta resistència activa ni què fèiem els 3 perquè no es va produir, però saben que si posen aquestes paraules “resistència activa” estan dirigint l’atestat cap al delicte (pena de 6 mesos a 1 any) i no cap a la falta de desobediència.

8. “La resposta d’ aquestes persones ha estat fer força impedint el pas als agents”: Absolutament FALS, però amplien a “força” perquè ara volen dirigir l’atestat cap al delicte d’atemptat a l’autoritat, que son més anys de presó ( 2 a 4 anys). “Força” és la paraula que diu l’article del Codi Penal i per això l’inclouen.

9. “Agents per tal d’evitar mals majors i no posar en perill la seva integritat física han tingut que abandonar el lloc”: Absolutament FALS. En català, per cert, no és diu “tenir que”, i l’atestat està ple de faltes, però l’exigència d’un mínim de cultura suposo que ja és massa. Al gra: van marxar sense cap intent de apropar-se per part de ningú i es va quedar a la vorera de davant parlant per telèfon.

10. “Una hora més tard els agents han tornat al lloc dels fets”: No té cap sentit que tornin ells sols si ha estat amenaçada la seva integritat amb la nostra suposada acitud violenta. I tornen perquè ja s’havia negociat com fer-ho amb el Comissari Guillot, amb el qual la Pili parla repetides vegades per telèfon.

11. “Cadenat obert per indicacions de la sra. Rodríguez”: Absolutament FALS. La Pili diu “quan arriben els hi explico les trucades amb el seu cap, que ja ho sabien, si no no haurien tornat… i els hi demano si els importa que els acompanyi a dins i em diuen no hi ha cap problema. Entrem a l’edifici i saludo amb un “Hola” la persona que hi ha a la porta.

12. Mentides generals de l’atestat: omet TOTA LA NEGOCIACIÓ AMB EL COMISSARI GUILLOT, no descriu cap ni una de les accions que provoquen la “resistència” o “l’atemptat a l’autoritat” i es limita a descriure allò que diuen els articles del Codi Penal d’aquests delictes. La versió té tan poca credibilitat que d’un atestat escrit perquè ens imputin un delicte amb una pena de presó de 2 a 4 anys que el jutjat sense escoltar la nostra versió ho ha passat a falta de desobediència que té una pena multa de 10 a 60 dies!

(Visited 12 times, 1 visits today)