El límit és el cel: Jeedo i Illiana, dues tasses.

La col·laboració del Jeedo i la Illiana (o Waajeed i Invincible pels que no han tingut el plaer de conèixer-los) ja és un fet. Bé, tècnicament no, perquè falta enregistrar els versos del Ro i els meus, però la feina que van venir a fer aquí ells dos ja la tenim al sac. A part de l’spoiler que va fer el Singular pel Facebook, només dir-vos que el tema parla de la por. I que la temàtica va sorgir la tarda abans de gravar, al piset del Ro comentant la jugada amb ella mentre el Jeedo paria el beat mostrejant un vinil que acabava d’escollir de la col·lecció. Tot alhora. I les estrofes de la Invincible són un espectacle en tots els sentits; El beat és lent i dóna joc a la rima doblada i ella ha demostrat ser un monstre en aquesta disciplina. Els que vau venir al concert ja ho vau catar. Dope!

L’experiència personal amb l’Illiana i la seva companya Adrienne també mereixeria una entrada a part. Ambdues compromeses amb el tots els moviments de base de Detroit, l’Invincible és militant i coordinadora d’una dotzena d’organitzacions de treball especialment amb els joves de la ciutat (contra la brutalitat policial, LGTBQ, per la sobirania alimentària o -sobretot- per la consolidació d’uns mitjans comunitaris fets des de i per a la comunitat). Per cert, igual que aquí -i tal i com vam voler copsar en la cançó de NO-RES– a Detroit el problema de la gentrificació també és sagnant i ella va col·laborar amb aquesta cançó amb Finale en un documental sobre el tema. Espectacular:

 

 

 

 

 

 

 

Així que anem posant fil a l’agulla. Encara que sembli mentida, podríem dir que això ha estat el tret de sortida al nou disc que ha de sortir a la primavera. Anem tard. Tenim prou clar el gruix d’instrumentals, i podem avançar que tornarem a treballar amb els Grossomodo (aquesta vegada el beat serà de l’Agus) i comptarem també amb un parell de produccions del Sone, dels enormes Freshmakers:

 

 

 

 

 

 

 

Això sí, qui posarà més instrumentals pel disc serà el bro Viktor Pizza, aka Vazili quan està al micro. El paio està produint cosa fina. Ens ha vingut de gust no assumir tasques de producció instrumental -si més no, substancials- perquè els dos MC’s estem treballant en altres temes cadascú per la seva banda, i enyoràvem la frescor d’escriure sobre beats que no tinguéssim ja massa escoltats pel fet d’haver-los fet nosaltres mateixos.

Seguirem informant. Espero que els centenars de vinils que m’han regalat aquesta mateixa setmana no em distreguin de l’escriptura, perquè ganes de muntar instrumentals n’hi ha i moltes. I res, ja he avisat als espais de militància de referència, estaré unes setmanetes desconnectat, que ho necessito. Així que res, allò que us vaig dir fa una temporada:

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)